,,Reușita în căsnicie înseamnă mai mult decât a găsi omul potrivit. Înseamnă a fi omul potrivit.” 

                                           Robert Browning

Cu toții pe masură ce creștem și ne avântăm în valurile vieții adulte, ne dorim la un moment dat să ne formăm și un cuplu. Să avem o relație de iubire în care să putem împartășii, să avem înțelegere, apropiere și intimitate emoțională; în care poate ne dorim ca partenerul să îndeplinească mare parte din așteptările și nevoile noastre, căutam conștient sau nu ca celălalt să fie baza alături de care să ne lansăm în viață.

Când însă aceste lucruri nu se petrec precum ne așteptăm, pot apărea frecvent certurile în cuplu, neînțelegeri profunde, lipsa comunicarii, dezacorduri asupra modurilor de a trăi și decide în viața de cuplu, violența domestică, distanțarea și retragerea emoțională, supraimplicarea unuia dintre parteneri în muncă, căutarea unei alte relații înafara cuplului sau poate constați că partenereul tău nu mai este același ca la începutul relației voastre, a devenit doar părintele copilului tău; relația sexuală intimă nu este pe placul amândurora. Îti observi patenerul/a adeseori trist/ă, abătut/ă dar nu reușiți să aveți o comunicare care să spargă acele ziduri/granițe.s.a.m.d.

În oricare una sau mai multe din aceste situații te sfătuiesc să apelezi la ajutorul unui psihoterapeut pentru cuplu și familie. Aici vei/veți găsi sprijin si îndrumare către obiectivele voastre.

Terapia de cuplu se adresează tuturor categoriilor de cupluri, căsătoriți sau necăsătoriți.