Proiect adresat specialiștilor psihoterapeuți de diferite abordări și clienților acestora. Am inițiat și organizat acest proiect ca un proces pe termen lung, nedefinit, asemenea unui proces de psihoterapie. El a venit din nevoia mea ca specialist de a pune sub o umbrelă comună resursele ambelor părți cu scopul de a crește încrederea în practica profesională terapeutică. Sunt invitați să acceseze și să participe toți colaboratorii mei deja existenți sau alți psihoterapeuți practicanți acreditați conform cerințelor și normelor existente în vigoare.Nu are importanță vechimea în practică sau cât ești de cunoscut. Important este să îți dorești să evoluezi și fii o persoană susținătoare și căreia îi place să lucreze și în echipă.

Proiectul are doua mari obiective principale:

1. Obiective pentru psihoterapeuti: – creșterea și dezvoltarea unei comunități de specialiști din domeniul psihoterapiei, care să funcționeze pe circularitate și mai ales să se axeze pe colaborare. Nu are importanță dacă ești abia la începutul profesiei tale ca practician în psihoterapie, important este să îți placă/dorești colaborari cu alți specialiști, în scopul de a crea o rețea cât mai trainică în țară și/sau străinătate. O caracteristică esențială a ta, e să ai Sinele congruent cu profesia ta, să lucrezi cu pasiune și conștiinciozitate. Doresc să ofer șansa de a vă crea un nume prin prisma a ceva valoros de oferit iar rețeaua profesională să fie un punct de sprijin.

2. Obiective pentru clienti: Proiectul conține mai multe programe psihoterapeutice/psiho-educaționale/psihologice cu scopuri și ținte diferite pe diverse situații de viață, astfel încât să cuprindă o gamă cât mai largă dintre acestea, și cu care orice persoană, cuplu sau familie se poate întalni sau trece după caz, pe parcursul vieții. Pentru că omul cât trăiește învață, activitățile se adresează tuturor categorilor de vârstă. Important este să îți dorești schimbarea,îmbunătățirea calității vieții tale, și nu vârsta la care începi asta. Un alt obiectiv pentru voi dragi clienți este de a crea prin acest program, posibilitatea de a vă familiariza și accesa serviciile de psihoterapie, de a vă oferi posibilitatea în cadrul proiectului să accesați programe care să corespundă cu problemele/situațiile de viață trăite de voi și să observați care vi se potrivesc, pentru a vi le putea optimiza/rezolva. De asemenea să vă putem oferi posibilitatea de a alege un psihoterapeut dintr-o rețea, comunitate profesională ce se bazează peîncredere, colaborare, și care au formari bazate pe practică. Specialiștii deja existenți au abilități de lucru bine dezvoltate atât din școala/formarea pe care au absolvit-o cât și din experiența zilnică din cabinet în lucrul cu clienții. Vă aștept pe toți cei interesați! Valentina Simon – psihoterapeut sistemic pentru cuplu si familie, acreditat COPSI, membru ICF IASI